Så gör du en krämig köttfärssås – recept och tips

“Smakfullt och enkelt – Körrfärssås recept för alla!”

Introduktion

Köttfärssås är en klassisk svensk rätt som är enkel att laga och som passar utmärkt till många olika tillbehör. Det är en riktig familjefavorit som är både god och näringsrik. Receptet är enkelt att följa och det går att anpassa efter smak och tillgång på ingredienser. Köttfärssås är ett utmärkt val för att laga en god och nyttig måltid som hela familjen kan njuta av.

Så gör du en krämig köttfärssås – recept och tips

Krämig köttfärssås är en smakrik och enkel rätt som passar utmärkt till många olika tillfällen. Följande recept ger dig en god och krämig köttfärssås som är lätt att tillaga.

Du behöver:

 • 500 g köttfärs
 • 2 msk smör
 • 1 gul lök, finhackad
 • 2 vitlöksklyftor, finhackade
 • 2 msk tomatpuré
 • 2 dl grädde
 • 2 dl mjölk
 • 1 msk Worcestershire-sås
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk svartpeppar

Gör så här:

 1. Värm upp smöret i en stor stekpanna och fräs köttfärsen tills den är gyllenbrun.
 2. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills löken är mjuk.
 3. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare några minuter.
 4. Häll i grädde och mjölk och låt sjuda i några minuter.
 5. Tillsätt Worcestershire-sås, salt och peppar och låt såsen koka upp.
 6. Låt såsen sjuda i några minuter till och rör om då och då.
 7. Servera krämig köttfärssås med potatis, ris eller pasta.

För att få en ännu krämigare sås kan du tillsätta lite majsstärkelse eller potatismjöl. Om du vill ha en lite starkare smak kan du även tillsätta lite mer Worcestershire-sås eller lite mer tomatpuré. För att få en lite mer exotisk smak kan du även tillsätta lite curry eller chili.

Varför är köttfärssås så populär?

Köttfärssås är en populär rätt som har funnits i många år. Det är en enkel och smakrik rätt som är lätt att tillaga och som passar till många olika tillbehör. Det är också ett billigt alternativ som kan göras med färsk eller frysfärs. Köttfärssås är också en mångsidig rätt som kan anpassas efter ens egna smak och är lätt att variera. Det är därför inte konstigt att köttfärssås är så populär.

Olika sätt att variera köttfärssås – recept och inspiration

Köttfärssås är en klassisk rätt som är lätt att laga och som passar till många olika tillbehör. Det finns många olika sätt att variera köttfärssås och här följer några recept och inspiration.

För att få en smakrik och fyllig sås kan man tillsätta olika grönsaker som lök, paprika, morötter, zucchini och champinjoner. Man kan också lägga till olika kryddor som oregano, basilika, timjan, chili och vitlök för att få en extra smakrik sås.

För att göra såsen lite mer exotisk kan man tillsätta olika kryddor som curry, koriander, ingefära och kardemumma. Man kan också lägga till olika frukter som ananas, apelsin och mango för att få en sötare smak.

För att göra såsen lite mer lyxig kan man tillsätta lite grädde eller crème fraiche. Man kan också lägga till olika ostar som parmesan, fetaost eller mozzarella för att få en krämigare sås.

För att göra såsen lite mer hälsosam kan man byta ut köttfärsen mot quornfärs eller bönröra. Man kan också lägga till olika grönsaker som spenat, broccoli, bönor och kikärtor för att få en näringsrik sås.

Oavsett vilka ingredienser man väljer att använda så är det viktigt att inte glömma att smaksätta såsen med salt och peppar. Med lite kreativitet och experimenterande kan man skapa en mängd olika smaker och variationer av köttfärssås.

Så gör du en lättlagad köttfärssås – snabbt och enkelt

För att göra en lättlagad köttfärssås behöver du följande ingredienser: 500 g köttfärs, 1 gul lök, 2 msk tomatpuré, 1 dl vatten, 1 tsk salt, 1 tsk svartpeppar, 1 tsk oregano och 1 tsk basilika.

Börja med att skala och hacka löken. Stek löken i en stekpanna tills den är mjuk. Tillsätt köttfärsen och stek den tills den är genomstekt. Tillsätt tomatpuré, vatten, salt, svartpeppar, oregano och basilika. Låt såsen koka upp och låt den sedan sjuda i ca 10 minuter. Rör om då och då.

Köttfärssåsen är nu klar att serveras. Servera den med ris eller pasta och njut av den goda smaken.

Köttfärssås – en klassisk rätt som passar alla

Köttfärssås är en klassisk rätt som passar alla. Det är enkelt att tillaga och är ett utmärkt val för helgens middag. Köttfärssås är en rätt som består av köttfärs, grönsaker och kryddor som kokas ihop till en smakrik sås. Det finns många olika varianter av köttfärssås, men den vanligaste är en tomatbaserad sås som serveras med pasta eller ris. Köttfärssås är en riktig familjefavorit som är både nyttig och god. Det är ett utmärkt val för att laga en måltid som alla i familjen kan njuta av.

Så gör du en hälsosam köttfärssås – recept och tips

En hälsosam köttfärssås är enkelt att göra och ett utmärkt sätt att få i sig näringsrik mat. Följande recept är ett bra sätt att börja.

Ingredienser:

 • 500 g nötfärs
 • 1 gul lök
 • 2 vitlöksklyftor
 • 2 msk olivolja
 • 2 msk tomatpuré
 • 1 burk krossade tomater
 • 1 tsk oregano
 • 1 tsk basilika
 • 1 tsk timjan
 • Salt och peppar

Gör så här:

 1. Skala och hacka löken och vitlöken.
 2. Värm oljan i en stor stekpanna och fräs löken och vitlöken tills de är mjuka.
 3. Tillsätt nötfärsen och stek tills den är genomstekt.
 4. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, oregano, basilika och timjan.
 5. Låt såsen koka upp och låt den sedan sjuda i ca 10 minuter.
 6. Smaka av med salt och peppar.
 7. Servera med ris eller pasta.

Tips:

 • För att göra såsen ännu hälsosammare kan du byta ut nötfärsen mot sojafärs eller quornfärs.
 • Du kan också lägga till grönsaker som paprika, zucchini eller champinjoner för att få ännu mer näring.
 • Om du vill ha en krämigare sås kan du tillsätta lite grädde eller crème fraiche.SlutsatsKörrfärssås är ett enkelt och smakrikt recept som är lätt att göra och som passar till många olika rätter. Det är ett utmärkt val för att laga en god och nyttig måltid som hela familjen kan njuta av.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Leave your comment
Comment
Name
Email
Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Förbättra din restaurang vinstmarginaler

“Maximera din restaurangens vinstmarginaler med Förbättra!” Introduktion Förbättra din restaurang vinstmarginaler är en guide som hjälper restaurangägare att öka sin vinstmarginal. Genom att förbättra din